Unutmabeninin Cilde Faydaları Nelerdir?


Küçük yapraklı, mavi, pembe ve mor renkleri olan unutmabeni bir süs ve kır bitkisi olan unutmabeni, halk arasında farklı isimler ile bilinir. Mercanköşk, mercengüş, aşkotu, güveyotu, merzengüş ve kekliotu da denilir. Ilıman yerleri sever ve 2 yıllık ömrü vardır.

Unutmabeninin Ciltde Faydaları ve Kullanımı

  • Unutmabeni çiçeğinin dallarının uçlarından ve çiçek demetlerinden damıtma yapılarak yağ elde edilir. Elde edilen bu yağ ise kozmetik ürünlerinin yapımında yaygın bir şekilde kullanılır.
  • Cilt maskeleri, tonik ve cilt için kullanılan yağların içerisinde yer alır.
  • Yüzdeki gerilmeleri engeller. Kırışıkları engeller, sağlıklı bir cilt sağlar.
  • Bu çiçekten elde edilen yağın 10 damlası 2 yemek kaşığı lavanta yağı veya hindistan cevizi yağı ile karıştırılıp tamamen doğal el temizleme yağı elde edilir.
  • Eldeki ölü derinin atılmasını sağlar.
  • Unutmabeni çiçeğinin yağı cilt lekelerinin tedavisinde cilde sürülerek de kullanılır. Akne ve rosacea gibi sorunlara çözüm getirir.

Unutmabeni çiçeğinin  başka faydaları da vardır.

  • Sinirlilik haline ve sinirsel öksürüğe iyi gelir.
  • Baş ağrısında kullanılır.
  • Regl düzensizliklerinde kullanılır.
  • İştahı arttırır.
  • İdrarı, gazı söktürmede etkilidir.

Kozmetik ürünlerinin içerisindeki kullanımından başka içerek de tüketimi yapılır. 40 gr unutmabeni çiçeği, 1 litre su içerinde kaynatılıp demlenerek yemeklerden sonra bir bardak çay olarak içilebilir.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Faydalı Faydalı
0
Faydalı
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim